• PWS

Voorlichting en bijscholing voor docenten vwo

30 oktober 2023

Behoefte aan op maat teamtraining voor de PWS begeleiders op school? Ontdek de workshops verzorgd door de EUR.

De EUR biedt professionaliseringsworkshops aan in vier thema’s. Een combinatie van thema’s in een workshop sessie is ook mogelijk.

1. Begeleiding bij thema keuze

Alweer hetzelfde thema gekozen door de leerlingen? Geen zorgen. In deze workshop geven we u handvaten om leerlingen te begeleiden bij het maken van een passende en interessante themakeuze voor het PWS.

2. Een onderzoeksvraag maken

Een goede onderzoeksvraag maken is voor leerlingen, maar zelfs voor wetenschappers een uitdaging. In deze workshop behandelen we vragen als: Wanneer is een onderzoeksvraag goed? Hoe maak je een vraag die voldoende specifiek is? Hoe zorg je ervoor dat de deelvragen logisch bij de hoofdvraag passen? Hoe diepgaand is je vooronderzoek om tot een goede vraag te kunnen komen? Welke stappen doorloop je bij het maken van een goede vraag?

3. Een onderzoek opzetten

Op basis van de onderzoeksvraag een goed onderzoeksplan opzetten is nog best een klus. In deze workshop bespreken we de eisen voor een goed onderzoeksplan en de mogelijke onderzoeksvormen.

4. Van resultaten naar conclusies

Goede conclusies formuleren aan de hand van de resultaten die nuttig en kloppend zijn is makkelijker wanneer de juiste richtlijnen gebruikt worden.

Bekijk de EUR website